Over ons

 

Wij, Birgit en Herman, wonen met veel plezier met onze honden in een landelijk dorpje aan de rand van Emmen. Dagelijks wandelen we met onze Australian Labradoodles door de velden en bossen rondom huis en kunnen ze naar hartelust spelen in onze grote tuin. Met passie en toewijding fokken wij kleinschalig en in huiselijke kring authentieke Australian Labradoodles. De naam Country Life Labradoodles is tot stand gekomen door onze woonomgeving en liefde voor het plattelandsleven: van bezig zijn in de tuin en wandelen over de landerijen tot het kweken van bloemen en de aanleg van een moestuin, het buitenleven samen met de honden maakt ons gelukkig.

 

Wij streven naar het fokken van prachtige Australian Labradoodles met een vriendelijk en open karakter, een goede gezondheid, een rastypisch uiterlijk, correcte bouw en mooie vacht. Wij zijn aangesloten bij de ALAEU en WALA en fokken volgens de strikte regels van deze rasverenigingen. Dit houdt in dat onze honden, alvorens ze een nestje krijgen, officieel getest worden op de ogen (ECVO), knieën (Patella Luxatie), heupen (HD) en ellebogen (ED). Daarnaast worden ze ook onderzocht op erfelijke aandoeningen door middel van DNA onderzoeken. Alleen honden die volledig voldoen aan de richtlijnen, worden ingezet. Het welzijn van onze Labradoodles staat daarbij altijd voorop. 

 

We doen ons uiterste best om onze pupjes een goede start te geven. Pups worden bij ons geboren in de woonkamer en groeien hier ook op. Als we een nestje hebben, is er altijd iemand thuis zodat de pups nooit alleen zijn en het hen aan niets ontbreekt. We besteden veel aandacht aan een goede socialisatie en maken een serieus begin met de zindelijkheidstraining. Onze pups groeien op in een rustige, liefdevolle en groene omgeving. Het plaatsen van pups doen wij aan de hand van het karakter van een pup in combinatie met de gezinssamenstelling, levensstijl en eventuele wensen van de toekomstige eigenaren. 

 

Voordat wij begonnen met het fokken van Australian Labradoodles, hebben we ons ruim tien jaar op serieuze wijze bezig gehouden met het kleinschalig fokken van raszuivere Chihuahua's met stamboom. Daarmee hebben we mooie successen behaald en de nodige ervaring opgedaan in de kynologie. Het verlangen naar een wat grotere hond groeide met de tijd en zo ook de zin in een nieuwe uitdaging. In verband met allergie voor verschillende hondenrassen, moesten we hier serieus rekening mee houden in onze zoektocht. Al snel verloren we ons hart aan de Australian Labradoodle en aangezien dit ras ook nog eens allergie vriendelijk is, was de keus snel gemaakt.

 

Na de komst van ons eerste Labradoodle teefje, zijn we alleen nog maar meer verknocht geraakt aan dit prachtige ras. Australian Labradoodles zijn echte gezinshonden: vriendelijk, aanhankelijk, intelligent, vrolijk en ze zitten vol levenslust. Als echte hondenliefhebbers en met een duidelijke visie, was het een logisch gevolg dat we wilden gaan fokken met de Labradoodle. Binnen het jaar kochten we nog twee prachtige teefjes aan om zo een goede start te maken met verschillende gezonde, mooie bloedlijnen. 

 

Met als doel het ras op serieuze wijze voort te zetten en mensen te verblijden met een pup van Country Life Labradoodles, fokken we regelmatig een nestje. We zijn onder meer in het bezit van het diploma 'Besluit houders van dieren: honden en katten'. Een diploma dat voor fokkers door de overheid verplicht gesteld is vanaf 2020. Als je (mogelijk) interesse hebt in de aanschaf van een pup, gastgezin wil worden of een vraag hebt, kun je contact met ons opnemen via het contactformulier op de website!