Gastgezin

 

In plaats van zelf een pup te kopen, kun je er ook voor kiezen om gastgezin te worden van een fokhondje. Dit betekent dat je kosteloos een pup van ons krijgt. In het geval van een teefje houdt dit in dat ze in totaal drie keer bij ons terugkomt om een nestje te krijgen. Het teefje zal dan ongeveer twee maanden bij ons verblijven. Wanneer je gastgezin wordt van een reutje, betekent dit dat wij hem zo nu en dan ophalen voor een dekking. Hij wordt dan diezelfde dag teruggebracht. 

 

Wij verwachten dat je als gastgezin de hond een goed leven biedt: veel liefde, genoeg mentale uitdaging en voldoende lichaamsbeweging. De standaard kosten die komen kijken bij het hebben van een hond (dierenarts, voeding, huisvesting, trimmer, puppycursus enzovoorts) worden door het gastgezin betaald. Alle fokgerelateerde kosten dragen wij uiteraard zelf. Wij werken met gastgezinnen om zo het aantal honden in huis beperkt te houden, waardoor iedere hond genoeg aandacht krijgt. Daarnaast kunnen we zo de rust in huis waarborgen en hebben we alle tijd om opgroeiende pups een goede start te geven.

 

Wanneer je gastgezin wordt, zal de hond bijdragen aan een serieus fokprogramma waarin gestreefd wordt naar rasverbetering. Natuurlijk word je als gastgezin nauw betrokken wanneer je teefje bij ons verblijft ten tijde van een nest en kun je haar regelmatig komen bezoeken. Wij plaatsen gastgezin honden enkel binnen een reistijd van (ongeveer) 45 minuten vanaf Emmen. Bij het plaatsen van een pup in een gastgezin, vinden wij een goede klik, flexibele instelling en betrouwbaarheid ontzettend belangrijk. 

Ontmoet onze gastgezinnen...